Ikusi eta egin

Lezaun

Gastronomia / Upategiak

Multimedia

Lezaun - Sala de barricas
icono pie de fotoSala de barricas

Eguraldia

Sala de barricas
Bodegas Lezaun Lakarren dago, Urbasa eta Andia mendilerroen magaletan. Barruti abantailatsua da mahastizaintzarako, eta klima atlantikoaren eta mediterranearraren arteko trantsiziokoa da bertako klima. Upategiak familia-etxebizitza bateko sotoan daude -sotoa hainbat mendetakoa da-, eta eraikina harlanduz eraiki zuten XVII. mendean; upategia deskribatzen duten lehen idatzizko dokumentuak 1830. urtekoak dira.

Upategiak, halaber, erretegi-jatetxe bat dauka, 60 lagun har ditzakeena; upategiaren erdi-erdian dago, eta upelez inguratuta.
Zuzenean lantzen dituzte beren mahastiak, eta, hala, mahatsaren kopurua zein kalitatea kontrolatzen dituzte, eta nekazaritza ekologikoa erabiltzen dute ekoizpen eredu gisa.

Barietate nagusiak tempranillo, merlot eta cabernet sauvignon izenekoak dira, baina grazianoa eta garnaxa ere erabiltzen dituzte.
Bi ardo sorta merkaturatzen dituzte: "Egiarte" ardoak, nekazaritza konbentzionalekoak eta kalitate-prezio erlazio onekoak, eta "Lezaun Ecológicos" ardoak, zein ardo ekologikoak baitira, edo nekazaritza ekologikokoak, eta helburu nagusitzat produktuaren kalitatea eta ingurumena zaintzea dituztenak.

Ba al zenekien...?

vinos de agricultura ecológica.

Kokapena

Ordutegia

Todo el año: todos los días con cita previa.

Bisita gidatua

Deskripzioa:

grupo mínimo 4 personas. Grupo máximo 50 personas.

Bisitaren prezioa:

  • Cata de vinos 7€ (mínimo 8 personas- máximo 30). Duración 1h 30min. Iniciación a la cata de vinos y una cata comentada. Visita guiada a la bodega.
  • Paseo al viñedo en carreta de caballos 10€ adultos, 5€ niños. (De 8 a 12 personas).
  • Degustación de 2 vinos mientras se visita la bodega, 3€. Duración: 1 hora.
  • Menú degustación y visita bodega 40€. Disponen de servicio de transporte (consultar). Disponen de bonos-regalo
  • Especial otoño: "Vive la vendimia", sábados de septiembre y octubre: ir a la viña, vendimiar, almorzar (parrillada) en la viña, 18€ (de 12 a 25 personas).

Ordutegia - Todo el año: todos los días concertando con antelación.

Oharrak

Cuentan con restaurante asador. Abierto de viernes a domingo (948 541 231). Fuera de este horario contactar con la bodega.

Ordutegi, data eta prezio orientagarriak. Entitate arduradunarekin baieztatzea aholkatzen da

Informazio praktikoa