Aviso Aviso
Koronabirusari aurre egiteko pixkanaka hartzen ari diren neurriak direla eta, programatutako ekintza eta jarduera asko aldatu edo bertan behera uzten ari dira. Beraz, atarian argitaratutako edozein eduki egiaztatzea gomendatzen dugu.
KoronabirusaNafarroa-ri buruzko azken berriak jarrai ditzakezu web atari honetan: http://koronabirusa.nafarroa.eus
Antolatu bidaia

Potxak

Bertako produktuak

Multimedia

Potxak - Recogida de pochas
icono pie de fotoRecogida de pochas
Potxak - Desgranando pochas
icono pie de fotoDesgranando pochas

Oharpena

CORONAVIRUS: La información de este portal que contiene fechas y horarios ha sufrido cambios. Se aconseja reconfirmar cualquier información con los gestores.

Recogida de pochas  
Oso erlazionatuta daude Nafarroako eltzeekin, eta bereziki Zangozan, Iruñean, Tuteran, Tafallan, Beran eta Irunberrin ekoizten dira; babarrun zuriaren barietate bat dira, heldu baino lehen jaten dena.  Artean lehortu gabe daudela aletzen dira lekak; horregatik aleak berdexkak dira, eta itxura higatu horretatik datorkie izena.
 
Lekale horiek bigunak, finak eta freskoak dira, eta bi klase daude Nafarroan: bertakoa edo giltzurrun-itxurakoa eta bojo klasekoa edo biribila. Sanferminetan hasten dira Nafarroako mahaietan agertzen, baina abuztuan iristen da haien une gorena. Bikainak dira erregosiak, haragirik erantsi gabe, eta lagungarri gisa, primeran datozkie pipermin berdeak ozpinetan.  Ikusi plater tipikoa, produktu horrekin egina


Ordutegi, data eta prezio orientagarriak. Entitate arduradunarekin baieztatzea aholkatzen da

Informazio praktikoa

  • Esteka interesgarriak
  • Festa / omenaldia en torno a septiembre, Sanguesa dedica una jornada festiva a las pochas, su plato típico.