¿Buscas un lugar para descansar durante tu estancia? Consulta todas las opciones y gestiona la reserva
Aquí encontrarás los lugares que no te puedes perder y sugerencias de actividades y experiencias para que disfrutes al máximo de tu estancia en Navarra.
Localiza tu recurso en el mapa y encuentra en los buscadores horarios, precios, fichas...
Perquè la cuina aquí pot ser molt avantguardista, però no oblida mai d’on ve ni quins són els seus orígens. Neix d’aquesta terra que té planes i muntanyes: les primeres són ideals per a les exquisides verdures i vins de la regió; les segones per oferir les millors pastures a un bestiar de què obtenim carns i formatges d’allò més saborosos.
I és que aquesta és una de les claus: matèries primeres de qualitat.
Si a això li afegim receptes que s’han anat transmetent de generació en generació, més l’atreviment i l’art dels nostres principals cuiners i cuineres, voilà: cuina navarresa per afartar-se de valent.
A més, podràs venir a Navarra amb total tranquil·litat, ja que seguim els protocols de seguretat al peu de la lletra i gaudiràs d’una taula neta, cuidada i exclusiva.
Si visites Pamplona, viu un dels costums més típics i atractius de la ciutat: sortir de pintxos. Al matí, a partir de les 11.00 h, o al vespre, a partir de les 18.00 h, els carrers Estafeta i San Nicolás i la plaça del Castillo s’animen perquè toca el que toca. És el moment de fer un vermut i acompanyar-lo d’un pintxo! Imagina’t en una tauleta en una gran terrassa (amb calefacció inclosa, que ja toca), degustant petites delícies mentre veus el món passar.
Podràs tastar les tradicionals barquetes de pebrot, ou i gamba o triar propostes més elaborades i innovadores amb un disseny tan espectacular que, de vegades, fa pena i tot menjar-se-les! Aprofita per preguntar a la població local i segur que l’encertes!
I si t’apassiona la cuina, no et perdis la Setmana del Pintxo, un esdeveniment que se celebra cap a finals d’hivern i que suposa una ocasió única per conèixer les noves elaboracions dels nostres restauradors. Un foodie com cal no es pot perdre aquesta cita ineludible.
Sempre s’ha dit que en aquesta terra s’hi menja molt bé. Per què no ho comproves personalment? Navarra és coneguda per la seva minestra de verdures, els seus pebrots del piquillo i els seus espàrrecs tendres. I també ho és per les seves rostidories i sidreries, on se serveixen delicioses carns a la brasa. I també pels seus formatges, el seu vi i el seu patxaran. I no ens oblidem dels dolços: la quallada, la goxua, els canonets de crema…
I on podem degustar tot això?
Doncs a gairebé qualsevol restaurant, però si ets de “morro fi” et recomanem algun dels Restaurantes del Reyno, que inclouen els nostres restaurants amb estrella Michelin i que treballen les millors matèries primeres amb una gran dosi d’avantguarda i innovació. A més d’aquesta selecció, n’hi ha molts més, de primer ordre, que podràs conèixer a través de les xarxes socials.
Restaurants del ReynoSi vols carn a la brasa, tria una rostidoria o una sidreria. En aquestes últimes, sobretot del gener a l’abril, gaudiràs d’un ambient popular i de l’increïble so de la sidra lliscant per la kupela (bota) al crit de Txotx! Una mitjana de vedella ben tendra a la brasa, bacallà, vi de sabor intens i, per acabar, formatge i nous. Mmmm! Podràs resistir-t’hi?
I si no et vols perdre els gustos de la temporada tardor-hivern, pren nota d’aquestes dues cites: les Jornades de Caça del Baztan-Bidasoa, protagonitzades per delicioses carns de perdiu, colom, cabirol o porc senglar acompanyades per bolets, fongs i salses dolces, i Inverdura de Tudela, una festa en què, durant tres setmanes, ens ofereix menús i activitats protagonitzats pel card, el bròcoli, la carxofa i altres delícies verdes.
Assaboreix l’“efecte Navarra” més que mai…
Navarra també té fama de bon vi, i és que tenim dues Denominacions d’Origen: Navarra i Rioja. Vins negres i blancs d’allò més saborosos, i el nostre famós vi rosat. I algun moscatell reconegut entre els 10 millors del món. Així, doncs, no hem tingut més remei que crear una Ruta del Vi, al voltant d’aquest producte meravellós. Hi trobaràs un ampli ventall d’activitats que van des d’una passejada en carreta o buggie per les vinyes, escapades gastroenològiques, visites a bodegues, tasts, etc.
Però, a més del vi, si t’agrada anar a l’origen i l’essència de la gastronomia local, podràs conèixer salineres i tastar el seus productes, visitar ramaderies ecològiques com si fossis en un safari, participar en experiències al voltant de la tòfona i aprendre a reconèixer, collir i cuinar bolets.
Et ve de gust un pla així?
ACTIVITATS ENOTURÍSTIQUESSi ja has espremut els nostres paisatges i la nostra gastronomia de tardor, ha arribat el moment de veure els esdeveniments que ens té preparats l’agenda: fires agroalimentàries i de bestiar i festes temàtiques dedicades al vi, la xistorra, el bròcoli o la sidra.
Et véns a degustar "l’efecte Navarra"?