Antolatu bidaia

Ezkai-txinboa (Sylvia conspicillata)

Birding klubari atxikiak
Hegazti-fauna

Multimedia

Macho de Curruca tomillera
Macho de Curruca tomillera

Txinbo txikia, estepa-eremuetako landa idorrenetan bizi dena. Hegazti migratzailea da; horregatik, udaberrian eta udan besterik ez dugu ikusten.

Eremuak: Erribera

Gomendatutako behaketa-guneak: Bardea.

Garai hauetan daude: apiriletik irailera.

Behaketa: zailtasun ertaina, dentsitate handirik ez dagoelako.

Izaera: udakoa.

Deskripzioa: Txinbo txikia eta delikatua da. Kolore arrea du, hegalak, berriz, arre-laranjatuak. Arraren burua gris-urdinxka da, eta eztarria, berriz, zuria. Emearen burua arrea da, eta eztarria, berriz, zuria.

Antzeko espezieak: Sasi-txinboa.

Ordutegi, data eta prezio orientagarriak. Entitate arduradunarekin baieztatzea aholkatzen da