Antolatu bidaia

Txuletoia brasan

Ohiko menua

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Jatetxe gehienetan dastatu daitezkeen arren, Baztan-Bidasoa aldeko txuletoia da preziatuena. Ohikoena brasan errea jatea da. Haragi zatiak nahiko handiak izaten dira eta "puntuan" prestatu behar dira, hau da, xigortuta gainetik eta gutxi errea barrutik. Modu horretan, duen zapore guztia nabaritu daiteke. Txuletoiari gatz larria botatzen zaio gainetik eta pikillo piper erreekin edo patata frijituekin mahairatu ohi da.

Aunque se pueden degustar en la mayoría de restaurantes de la región, los chuletones de Baztan-Bidasoa son los más valorados. Lo más habitual es consumirlos asados a la brasa. Las piezas de carne suelen ser generosas y deben tostarse "al punto", es decir, doradas por fuera y poco hechas por dentro. De esta manera puede apreciarse al máximo su sabor. El chuletón se sazona con sal gorda y suele servirse acompañado de pimientos del piquillo asados o patatas fritas.

Ordutegi, data eta prezio orientagarriak. Entitate arduradunarekin baieztatzea aholkatzen da