Antolatu bidaia

Izokina

Ohiko menua

Multimedia


Bidasoako izokina oso jaki preziatua da, ez baita beti Nafarroako menuetan aurkitzen. Gutxi arrantzatzen denez, izokin freskoa dastatzeko aukera izanez gero, ez ezazu aukera galdu. Izokina prestatzeko modua desberdina da jatetxearen arabera, baina ohikoena tipulaz eginiko olio erre batek lagunduta parrillan egitea da, bai eta marinatua prestatzea ere. Izokin ketua askoz ohikoagoa da eta zainzuri nahiz ogi txigortuarekin batera jan ohi da.

El salmón del Bidasoa es muy codiciado ya que son pocas las ocasiones en que podemos encontrarlos en los menús navarros. Su pesca tiene muchas limitaciones, por lo que si tiene ocasión de probar salmón fresco, no pierda la oportunidad. La manera de cocinarlo varía de unos restaurantes a otros, aunque lo más habitual es encontrarlo a la parrilla con un sofrito de cebolla o marinado. El salmón ahumado es más frecuente y suele combinarse con espárragos y tostadas.

Ordutegi, data eta prezio orientagarriak. Entitate arduradunarekin baieztatzea aholkatzen da