Antolatu bidaia

Tuterako kukuluak

Ohiko menua

Multimedia


Nafarroako baratzeak tamaina txikiko eta zapore garratz berezidun letxuga bihotz hauek eskaintzen dizkigu, fresko dasta ditzagun. Kukuluak luzetara erditik edo laurdenetan ebaki eta ozpin-olio batekin nahiz baratxuri txikituarekin aurkezten dira. Gainean, antxoa 1 edo 2 nahiz izokin xerra bat eramaten du, jakiari kolorea emateaz gain, zapore kontrajarri bikaina ematen diona. Urte osorako jakia, baina, bereziki, uda epelean jateko aproposa.

La huerta navarra nos regala estos corazones de lechuga, de tamaño pequeño y con un peculiar amargor, que se consumen frescos. Los cogollos se presentan cortados a lo largo por la mitad o en cuartos y con un aliño de salsa vinagreta y ajo machacado. Sobre ellos, 1 ò 2 anchoillas o una loncha de salmón, que además de dar colorido al plato son un perfecto contrapunto a su sabor. Un plato ideal para cualquier época del año pero especialmente oportuno para el cálido verano.

Ordutegi, data eta prezio orientagarriak. Entitate arduradunarekin baieztatzea aholkatzen da