Antolatu bidaia

Alkatxofak txirlekin

Ohiko menua

Multimedia

Alcachofas con almejas
icono pie de fotoAlcachofas con almejas
Alcachofas con almejas
Jaki goxo honen protagonista Nafarroako baratzeko erregina dugu; orburua. Errezeta garizumako ostiralerako sortu zen, debekaturiko urdaiazpikoa beharrean, deboziozko txirlak gehituta. Alkatxofek eta txirlek, baratxuri olio erre batek lagunduta, Nafarroako menuetan oso ohikoa den jaki paregabea osatzen dute.

ERREZETA
Osagaiak:

  • 2 docenas de alcachofas
  • 2 de almejas
  • 2 dientes de ajo
  • 1 decalitro de aceite de oliva
  • un poco de harina
  • sal
Nola prestatu:

Orburuak garbitu ondoren, ura eta gatza dituen ontzi bat su bizian jarri.

Irakiten hasten denean, orburuak bota behar dira. Oso samurrak badira, 15 minututan gutxi gorabehera egosiko dira. Egosi ondoren, idortu, eta bitan moztu.

Zartagin batean olioa eta xehe-xehe eginda dauden baratxuriak jarri behar dira.

Irina eta txirlak gehitu, eta espatula batekin eragin etengabe minutu erdi batez, irinak kolore pitin bat hartu arte.

Orburuak egosteko erabili den ur pixka bat gehitu, eta zain egon txirlak ireki arte. Ireki ondoren, orburuak jarri eta egosi pixka bat.

Saltsa loditu behar da, baina ez sobera.






Ordutegi, data eta prezio orientagarriak. Entitate arduradunarekin baieztatzea aholkatzen da