Antolatu bidaia

Zainzuriak berezko eran

Ohiko menua

Multimedia

Espárragos al natural
icono pie de fotoEspárragos al natural
Espárragos nueva cocina
icono pie de fotoEspárragos nueva cocina
Espárragos al natural
Barrutik beteta prestatu daitezkeen arren, duten zapore fina nabaritzeko aukera onena berezko eran jatea da, eta horretarako eperik aproposena udaberri hasiera da. Gatzarekin egosi baino lehen, kanpoko azala kendu egiten zaie; mahairatzeko orduan, berriz, ozpin olioarekin edo maionesarekin ontzen dira. Batzuetan, arrautza egosiarekin batera ere aurkezten dira. Urte osoan zehar kontserban salgai daude, lodiera eta kopuru desberdinetan.
 
ERREZETA:
Osagaiak:
 
  • 16 espárragos de Navarra gruesos
  • 1 cebolla
  • 1 huevo duro
  • aceite de oliva,
  • sal
  • vinagre.
 
Nola prestatu:

Gehienbat, zainzuriak maionesa saltsarekin edo ozpin-olioarekin jaten dira.

Ozpin-olioa egiteko, tipula eta arrautza gogorra erabat xehatu behar dira, eta, gero, oliba olioarekin eta ozpinarekin nahasten dira, nahi bezala.


Ordutegi, data eta prezio orientagarriak. Entitate arduradunarekin baieztatzea aholkatzen da