Gure lurraldeko produktuak

Nafarroak antzinako zaporea eskaintzen dio bisitariari. Izan ere, lurralde honetan errezeta tradizionalak kontserbatu dira. Errezeta horiek Nafarroako askotariko paisaiak ematen dituen produktu guztiez hornitzen dira eta bazkaria gertakizun soziala bihurtzen dute. Baina eboluzioa eta berriketa izan du ere bai, gure txef onenen sormenak galdu nahi ez dituen gourmet onaren jomuga izanik.

Eta zer eskaintzen du gure jaki-tokiak? Erriberako barazki apartak, besteak beste: kardua, orburua, potxak, zainzuriak edo pikillo piperrak. Horrez gain, foiek, onddoak, eta zapore handiko haragiak ematen ditu, eta horri laguntzeko, osagarri ezin hobea dugu: ardo beltzak, gorriak eta zuriak, Nafarroako eta Errioxako JDrekin. Eta, noski, postreak ere baditugu. Oraindik gazta, mamia, tututxoak eta esne frijitua probatu behar dituzu, eta, amaitzeko, digestioari laguntzen dion patxaran likore tipikoa har dezakezu.

Eta oraindik pintxoak geratzen zaizkigu... Bereziki, Iruñeako alde zaharrean, sukaldaritza txiki fin horretaz goza daiteke, bazkari nagusien aurreko ohitura errotu hori betetzeko. Taberna gehienek beren jardueraren askotariko lagina dute, eta pintxo tradizionalekin batera lurraldeko produktuetan oinarritzen diren pintxo sofistikatuak eskaintzen dira. Pintxoaren astean zehar Nafarroa bisitatu baino gauza hoberik ez dago. Aste hori Nafarroako zenbait herritan ospatzen da, martxoaren edo apirilaren bueltan, artisau irudimentsu eta samur horien proposamenik berritzaileenak dastatzeko

Nafarroa aurkitzeko arrazoiak