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Ajoarriero

Traditional menu

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Although Navarre has no sea coast, Cod Ajoarriero style is one of its most typical recipes, always present in traditional menus and the subject of numerous cooking contests throughout the region.

Normally presented in an earthenware dish, it consists of shredded, de-salted cod cooked with a range of chopped ingredients that make it a colourful and flavoursome dish. These include tomatoes, garlic, onions, red peppers, green peppers, potatoes and hot peppers —a perfect combination to delight the most demanding palate.

Aunque Navarra no tiene mar, el bacalao al ajoarriero es una de las recetas más típicas; nunca falta en los menús tradicionales y es protagonista de muchos concursos en las fiestas patronales de la región.

La receta, que normalmente se presenta en cazuela de barro, se compone de bacalao desmigado, además de un conjunto de ingredientes troceados que potencian su sabor y dan colorido al plato. Hablamos de tomate, ajo, cebolla, pimiento rojo y verde, patata y guindilla, una perfecta combinación de ingredientes que harán las delicias de su paladar. Ver receta detallada

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